Er zijn 38 Bach Bloesemremedies; elke Bach remedie is voor een bepaalde emotie of gemoedstoestand bedoeld. Ze zorgen ervoor dat de natuurlijke en lichamelijke afweersystemen gemakkelijker werken. Dit komt door het herstellen van de geestelijke harmonie. Ze ondersteunen de behandeling van lichamelijke ziekten.

De Bach Bloesemtherapie is ontwikkeld door dr. Edward Bach. Hij was arts, homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Hij wilde een therapie ontwikkelen die zowel lichaam als geest behandelde. Deze therapie wordt nu al bijna 100 jaar toegepast door natuurgeneeskundigen, psychotherapeuten, artsen, tandartsen en dierenartsen over de hele wereld.

De Bach Bloesemremedies zijn erg geschikt voor zelfontwikkeling. Het is wel belangrijk dat er inzicht is in het karakter en/of de gemoedstoestanden van de te behandelen persoon en welke van de remedies hiermee overeen komen. Onze behandelingen gaan daarom ook gepaard met een verhelderend intakegesprek en personal screening. Het is van belang dat de vragen eerlijk beantwoord worden. Zo kan het snelste de juiste remedie gevonden worden. Natuurlijk blijft alles wat er in onze sessies besproken wordt beroepsgeheim.