DoTerra Essential Oils

Wat is Etherische olie?

Etherische of essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze zijn zowel mooi als aromatisch. Wellicht hebt u ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel; wat te denken van de geur van vers gesneden munt. In dat geval heeft u zeker de aromatische kwaliteiten van Etherische oliën ervaren.

Wat is Etherische olie nog meer?

Veel Etherische oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-micro bacterieel. Met hun unieke chemische structuur kunnen ze direct door de huid worden opgenomen en zorgen ze voor onmiddellijke reactie daar waar het is aangebracht. Bepaalde Etherische oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, waarbij ze helpen uw vitaliteit en welzijn te bevorderen. Etherische oliën zijn heel zuiver en worden onmiddellijk door de huid opgenomen. Pure, onversneden Etherische oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder tot diep blauw.

Honderden jaren geleden werden Etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van Etherische oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

dōTERRA CPTG Etherische oliën vormen de zuiverste en veiligste pure Etherische oliën die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst door ervaren kwekers over de hele wereld. dōTERRA neemt alleen genoegen met de “beste” en meest ideale samenstelling en werkzaamheid van hun essentiële oliën. Hierdoor herkennen ervaren gebruikers van Etherische olie meteen de superieure therapeutische kwaliteit en natuurlijke puurheid van dōTERRA Etherische olie.

Het mooie aan de oliën van dōTERRA is dat er verschillende toepassingsmogelijkheden van zijn. Ze kunnen op de huid gebruikt worden (puur of vermengd met een basisolie), ingenomen worden (druppels in een glas water en dan opdrinken) en ze kunnen in een aromabrander hun geur verspreiden. Het is wel belangrijk voor het gebruik van de oliën om eerst te weten welke olie voor welke toepasssing geschikt is. Sommige oliën mogen absoluut niet ingenomen worden of moeten voor gebruik op de huid eerst gemengd worden met een basisolie omdat ze niet puur op de huid gebruikt kunnen worden. Het is dus aan te raden om enige kennis te hebben van de producten of je goed te laten voorlichten door iemand die erin opgeleid is.

Een erg interessant en leerzaam boek over de oliën en het veilige gebruik ervan is het boek Modern Essentials. Eigenlijk een onmisbaar item voor iedereen die gebruik maakt van aromatische oliën in het dagelijks leven.

Wij werken sinds een jaar met de producten van dōTERRA en zijn hier enorm enthousiast over. De producten zijn gemakkelijk te gebruiken, er zijn webinars te volgen over de vele toepassingen op verschillende gebieden en gericht op de verschillende emoties en gemoedstoestanden van degenen die de producten gebruiken. Zo was er laatst een webinar gericht op zwangerschap en het gebruik van de oliën. Ook worden er geregeld bijeenkomsten en workshops gegeven op verschillende locaties in Nederland. Geïnteresseerden kunnen ook op verzoek een workshop bij hun thuis laten plaatsvinden. Er zijn dus erg veel mogelijkheden om aan betrouwbare informatie over het gebruik van etherische oliën te komen. Daarnaast zijn er ook voor diegenen die graag met de oliën willen werken verschillende carrièremogelijkheden.

Meer weten of je mening geven naar aanleiding van dit blog? Reageer dan hieronder!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Pamula Casado (zondag, 22 januari 2017 17:23)


    I visited many blogs except the audio feature for audio songs current at this website is actually marvelous.

  • #2

    Gerard Autry (dinsdag, 31 januari 2017 17:54)


    You should be a part of a contest for one of the best sites on the internet. I am going to highly recommend this web site!