Innerlijke schoonheid

Op het moment ben ik druk bezig met de tweede les van de opleiding Spirituele Ontwikkeling van Sorag Akademie. In deze les komen veel dingen naar voren die enorm goed aansluiten op Beauty, Body & Mind en wat ik ermee wil bereiken. Zo komt er een mooi stukje in voor over Innerlijke Schoonheid. Te mooi en toepasselijk om niet met jullie te delen. Ik zet het met bronvermelding neer om heel duidelijk te maken dat deze tekst niet van mijzelf is.

"Zolang mensen haar buiten zichzelf blijven zoeken, zullen zij de ware schoonheid niet vinden, omdat deze van binnenuit komt.

Laat je schoonheid stralen in haar volle glorie. Stap af van wat je geleerd hebt en geef jezelf les in wie je wilt zijn. Straal alles uit wat je in je hebt en je zult volledige vrede, liefde en geluk leren kennen. Je energie zal stromen zoals ze nog nooit tevoren gestroomd heeft. Het maakt je stukken gezonder dan je nu bent.

Ga het spiegelgevecht met jezelf aan. Kijk naar jezelf en vraag je af of je tevreden bent met wat je ziet. Niet alleen wat je uiterlijk, maar juist wat je innerlijk betreft. Je straalt uit hoe je je van binnen voelt. Voel je je van binnen goed, dan zul je dat van buiten zien."

BRON: Werken aan je Spirituele Ontwikkeling - Sorag Akademie, 2008.

Klinkt heel simpel en heel herkenbaar of niet? Maar het is niet voor iedereen zo simpel als het lijkt. Sommigen zijn door ervaringen in hun leven even kwijt wie ze echt (willen) zijn. Soms is het dan fijn om je terug te trekken in jezelf en even te voelen en bekijken wie en wat je bent en wilt zijn. Een soort van APK uitvoeren op jezelf. En dan al dan niet met de hulp van anderen verder te gaan en jezelf ontwikkelen, ontdekken en je zowel van binnen als van buiten beter te gaan voelen.

Voor sommige mensen zal dit sneller en gemakkelijker gaan dan voor anderen, maar in welk tempo en op welke manier je dit ook doet, doe het alleen omdat jij het wilt en je er goed bij voelt. Maak je keuzes met je hart, maar gebruik daarbij wel je verstand. Zorg goed voor jezelf en voor alles wat voor jou belangrijk is. Laat je niet weerhouden door de dingen die tegenzitten, maar gebruik die juist in jouw voordeel. Waar een deur sluit zal een andere deur weer open gaan. Leef vanuit de mogelijkheden en niet vanuit de onmogelijkheden. Geniet! Maak plezier! Bekijk de dingen eens vanuit de ogen van een kind. Of doe alsof je een toerist bent in eigen land, laat je verrassen door alle mooie dingen in het leven. Wees je stralende zelf!

(17 maart 2015)

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Marchelle Steve (zondag, 22 januari 2017 14:59)


  Hurrah, that's what I was searching for, what a stuff! present here at this web site, thanks admin of this web page.

 • #2

  Charleen Stainbrook (dinsdag, 24 januari 2017 15:23)


  For most up-to-date information you have to pay a quick visit world-wide-web and on world-wide-web I found this website as a most excellent site for most recent updates.

 • #3

  Ji Pasko (dinsdag, 31 januari 2017 10:17)


  magnificent submit, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don't notice this. You should proceed your writing. I am confident, you have a great readers' base already!